Skip to the content

ODLUKA o nadoknadi nastave, organizaciji ispita i odbrani završnih i diplomskih radova zbog stanja nesreće uzrokovane pandemijom COVID-19

Broj: 101-1041/20

Mostar, 19.5.2020. godine

 

Na osnovu člana 72. Statuta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Senat Univerziteta, na 102. vanrednoj sjednici održanoj 19.5.2020. godine putem platforme Microsoft Teams, donio je

 

ODLUKU

o nadoknadi nastave, organizaciji ispita i odbrani završnih i diplomskih radova zbog stanja nesreće uzrokovane pandemijom COVID-19

 

I

Nadoknada neodržane nastave će se održati u periodu od 8.6. do 20.6.2020. godine.

 

II

O nadoknadi nastave kod specifičnih studijskih programa koji podrazumijevaju održavanje kliničke prakse, terenske nastave, posjeta školama, i slično Senat Univerziteta će odlučivati naknadno.

 

III

Na studijskim godinama u okviru studijskih programa na kojima se vrši nadoknada nastave, za vrijeme trajanja nadoknade, ispiti se ne održavaju.

 

IV

Dekani fakulteta i voditelji univerzitetskih studija u dogovoru sa nastavnicima i saradnicima će, u skladu sa specifičnostima svakog studijskog programa i predmeta, organizovati održavanje kolokvija, testova, parcijalnih ispita i drugih predviđenih predispitnih obaveza studenata, tamo gdje je to potrebno.

 

V

Završni ispiti će se organizovati, u skladu sa izmijenjenim Kalendarom odvijanja nastavnog procesa za akademsku 2019/2020. godinu, u ispitnim rokovima, kako slijedi:

  • redovni junski ispitni rok – za predmete iz ljetnog semestra,
  • redovni julski ispitni rok – za predmete iz ljetnog semestra,
  • dodatni julski ispitni rok – za predmete iz zimskog semestra.

 

VI

Završni ispiti i odbrana završnih i diplomskih radova se organizuju u učionicama, poštujući važeće higijensko-epidemiološke mjere na snazi i u skladu sa specifičnostima svakog studijskog programa i predmeta, i online.

 

VII

Informacije o izmjenama u izvođenju nastavnog procesa, održavanju ispita i drugih obaveza studenata će biti blagovremeno objavljene na web stranicama Univerziteta, fakulteta, univerzitetskih studija i platformi eUNMO.

 

VIII

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

PREDSJEDAVAJUĆI SENATA

UNIVERZITETA „DŽEMAL BIJEDIĆ“ U MOSTARU

 

 

Prof. dr. Elvir Zlomušica, rektor

Dostaviti:                                                                                                                                                                                                                                 

  • Senatu
  • Fakultetima i univerzitetskim studijima
  • Prorektoru za naučno-nastavna pitanja
  • Uniji studenata
  • a/a

 

Copyright © 2024 UNMO.ba