Skip to the content

Održan sastanak Federalnog ministara poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva s dekanima biotehničkih i poljoprivrednih fakulteta iz Federacije

Dana 20.5.2024. godine održan je stastanak Federalnog ministara poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić s dekanima biotehničkih i poljoprivrednih fakulteta iz Federacije BiH. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima unapređenja saradnje obrazovnih institucija i njihovog doprinosa u poboljšanju poljoprivrednog sektora u FBiH.

Sastanku su prisustvovali dekani poljoprivrednih i biotehničkih fakulteta iz Sarajeva, Bihaća, Tuzle i Mostara. Dekani su iznijeli svoje perspektive o trenutnom stanju na fakultetima, istaknuvši prioritete u nastavi, istraživanju i saradnji sa sektorom poljoprivrede. Naglasili su potrebu za unapređenjem infrastrukture fakulteta da bi podržali istraživačke projekte i pružili studentima optimalno okruženje za učenje.

Tema sastanka je bila I razgovor o ključnim izazovima s kojim se susreće poljoprivredni sektor u zemlji, a razmotrene su i mogućnosti za njegovo poboljšanje kroz uključivanje akedamskih institucija i istraživačke projekte koje ove obrazovne institucije provode.

Zahvaljujemo ministru Hrnjiću na susretljivosti i radujemo se budućoj saradnji sa Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine | Ministar Hrnjić razgovarao s dekanima biotehničkih i poljoprivrednih fakulteta o unapređenju saradnje (fbihvlada.gov.ba)

Agromediteranski fakultet

Sjeverni logor bb, Mostar

Email. af@unmo.ba

Tel/Fax: 036 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba