Skip to the content

Održan Zeleni dan

Agromediteranski fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru je u četvrtak, 13.07.2023. godine, na platou Fakulteta organizovao  manifestaciju „ZELENI DAN“. Veliki broj posjetilaca, zaljubljenika u biljke je imao priliku da vidi biljni asortiman koji su proizveli studenti Agromediteranskog fakulteta u saradnji sa svojim nastavnicma u sklopu praktične nastave tokom prethodne akademske godine.

Svi posjetioci su, prema vlastitom izboru, dobili sadnice ljekovitog, začinskog i ukrasnog bilja, kao i rasad povrća, a ideja je da se “ZELENI DAN” pretvori u tradicionalni godišnji događaj.

Pored želje da se javnost upozna sa radom studenata ovog Fakulteta, ideja je bila i da se na ovaj način doprinese podizanju svijesti o važnosti vlastite biljne proizvodnje. 

U vremenu velikih klimatskih promjena, globalizacije, gubitka plodnog poljoprivrednog zemljišta i prijetnje nestašice hrane, vlastita proizvodnja na balkonima, okućnicama, dvorištima... svakim danom sve više dobija na značaju.

Kolektiv fakulteta poručuje onima koji se odluče na ovakav vid vlastite prozvodnje, da stoje na raspolaganju za uputstva i savjete i zahvaljuju svim posjetiocima što su izdvojili vrijeme i svojim prisustvom dali na značaju ovoj maloj, ali hvale vrijednoj aktivnosti sudenata i kolektiva Agromediteranskog fakulteta.

Agromediteranski fakultet

Sjeverni logor bb, Mostar

Email. af@unmo.ba

Tel/Fax: 036 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba