Skip to the content

NAJAVA ZELENI DAN

Dana 13.07.2023. godine (četvrtak), u periodu od 09:00-12:00 sati, Agromediteranski fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru će na platou Fakulteta organizovati manifestaciju „ZELENI DAN“.
Brojnim posjetiteljima bit će predstavljeni proizvodi koji su studenti Agromediteranskog fakulteta u saradnji sa svojim nastavnicma proizveli u sklopu praktične nastave tokom tekuće akademske godine.
Manifestacija će biti dobrotvornog karaktera, tako da će svim posjetiteljima biti poklonjene sadnice ljekovitog i začinskog bilja, ukrasnog bilja kao i sadnice povrća, a prema vlastitom izboru svakog posjetitelja.
Kolektiv Agromediteranskog fakulteta će nastojati da manifestaciju “ZELENI DAN” pretvori kao tradicionalni godišnji događaj.
Ideja vodilja je da se javnost upozna sa radom studenata ovog Fakulteta i da se na ovaj način doprinese podizanju svijesti o važnosti vlastite biljne proizvodnje.
U vremenu velikih klimatskih promjena, globalizacije, gubitka plodnog poljoprivrednog zemljišta i prijetnje nestašice hrane, vlastita proizvodnja na balkonima, okućnicama, dvorištima, urbanim vrtovima, svakim danom sve više dobija na značaju.
Poziv stoji svim ljudima koji vole, njeguju i prepoznaju značaj biljne proizvodnje u našoj državi.
Malim koracima, do općeg dobra!
Dobro došli!!

Agromediteranski fakultet

Sjeverni logor bb, Mostar

Email. af@unmo.ba

Tel/Fax: 036 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba