Skip to the content

NAJAVA 5. DANA NAUKE NA AGROMEDITERANSKOM FAKULTETU

Pozivamo Vas na održavanje 5. Dan nauke na Agromediteranskom fakultetu Univerziteta "Dzemal Bijedić" u Mostaru i Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Dan naukpromoviše teme iz područja ekologije, biologije, biotehnologije, zoologije i prehrambene tehnologije. Imamo čast i zadovoljstvo da zajedno sa našim partnerima Fakultetom za tropske studije Univerziteta iz Češke  organiziramo ovaj događaj koji će se održati 07.12.2023. u periodu 11.00 – 14.00 sati u prostorijama Agromediteranskog fakulteta. Događaj je potpomognut od strane Češke razvojne agencije kroz projekt „Support for education and scientific research activities in the field of ethnobotany and the use of by-products of food processing“ (23-PKVV-7).

 

Prošle godine smo bili oduševljeni iskazanim interesom škola i brojem posjetitelja. Želimo Vam se zahvaliti na ukazanom povjerenju, a ujedno pozvati Vas opet i predstaviti Vam nove ideje i znanja. Zato Vas molimo, ako ste zainteresirani i ove godine, da se prijavite za posjetu na navedenu mail adresu (jasna.hasanbegovicunmo.ba), kako bi se mogli organizovati ne stvarajući gužve, u odgovarajućim terminima. 

 

Cilj Dana nauke je da njeguje i jača temeljne akademske vrijednosti, kao što su istraživački integritet, saradnja i dijeljenje znanja, dok se naučno istraživanje i njegovo širenje čini dostupnim svim nivoima društva, amaterskim ili profesionalnim. Otvorena nauka također je ključna za povećanje povjerenja javnosti u nauku i kao sredstvo za izazivanje interesa i poticanje sudjelovanja obrazovnog sektora i javnosti u istraživačkim aktivnostima. Svrha ovakve manifestacije je da populariziramo nauku kroz neprofitne događaje i programe koji promoviraju nauku, naučno istraživački rad i/ili naučne metode istraživanja među djecom, učenicima, mladima i široj društvenoj zajednici.

 

Iskreno se nadamo da ćete se odazvati našem pozivu kao i prethodnih godina. Događaji su interaktivnog karaktera, tako da će vaši učenici imati priliku da učestvuju uz naše mentorstvo u zanimljivim naučnim i stručnim sadržajima za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente. Sve informacije ćete dobiti nakon što nam potvrdite dolazak.

 Molim Vas potvrdite dolazak, termin dolaska, kao i mogući broj posjetilaca!

  “Korijeni učenja su gorki, ali plodovi su slatki.”

 Uz najbolje želje za produktivan i ugodan posjet, i da dođete u što većem broju!

DOBRO DOŠLI !!!
Kolektiv Agromediteranskog fakulteta

 

Agromediteranski fakultet

Sjeverni logor bb, Mostar

Email. af@unmo.ba

Tel/Fax: 036 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba