Skip to the content

ODRŽANO HAKATON TAKMIČENJE

U prostorijama Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA“, u period od 12.5.-14.5.2022. godine održano je drugo po redu studentsko takmičenje ”Hakaton”, koje je okupilo timove sa univerziteta iz BiH i Crne Gore.
Šest timova su činili studenti poljoprivrede, elektrotehnike i prirodno-matematičkih fakulteta, čiji zadatak je bio da u roku od 48 sati razviju softversko-hardverska rješenja na zadate probleme iz oblasti poljoprivredne proizvodnje.
Tema Hakatona je bila vezana za poljoprivredu odnosno za optimizaciju klimatskih uslova u zatvorenom prostoru.
Hakaton je jedna specifična vrsta takmičenja koje je vremenski je ograničeno, limitirano na 48 sati rada.
Pobjednici ovogodišnjeg takmičenja je tim “SALTCITY” koji je bio sastavljen od studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Bijeljini.
Tim AgroFIT sa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, a kojeg su činili studenti Fakulteta informacijskih tehnologija i Agromediteranskog fakulteta osvojili su treće mjesto, a samim time predstavili naš Univerzitet na ovom značajnom studentskom takmičenju.
Osim takmičarskog dijela, studenti su imali priliku da se zabave kroz različite programe, predavanja, druženja, takmičenja,...
Za sve učesnike su osigurane nagrade od strane sponzora.
Više informacija i utisaka sa takmičenja bit će podijeljeno naradnih dana na starnicama Fakulteta.

Agromediteranski fakultet

Sjeverni logor bb, Mostar

Email. af@unmo.ba

Tel/Fax: 036 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba