Skip to the content

Održan Dan otvorenih vrata na Univerzitetu

U kampusu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru upriličen je Dan otvorenih vrata za srednjoškolce i maturante sa područja Grada Mostara, Stoca, Jablanice, Vakufa, Bugojna i drugih mjesta. Maturantima koji su posjetili Dan otvorenih vrata predstavljeno je preko 50 studijskih programa na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, a u okviru obilježavanja programa upriličen je obilazak promotivnih štandova fakulteta i univerzitetskih studija, kao i obilazak prostorija u kojim su isti smješteni. Za maturante je priređen i zabavni program, obrok i osvježenje, a nakon toga je uslijedio obilazak Grada Mostara, stare gradske jezgre i Starog mosta.

„Obrazovanje ima značajnu funkciju u razvoju svakog društva. Veoma je bitno da mladi ljudi, maturanti, nastave svoje obrazovanje, te da prema svojim afinitetima, željama i snovima upišu odgovarajuće fakultete i da steknu znanja, vještine i sposobnosti kako bi se u budućnosti bavili zanimanjem koje će ih učiniti zadovoljnim i sretnim, te kako bi bili pokretači željenih pozitivnih promjena u društvu. Sigurna sam da će se maturanti odlučiti za odgovarajući studijski program, a naša je uloga da im osiguramo kvalitetno obrazovanje i da im studiranje bude jedan od ljepših perioda u životu“ kazala je rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, prof. dr. Alena Huseinbegović.

U okviru programa Dana otvorenih vrata, kolektiv Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru je pozvao sve maturante da izborom odgovarajućeg studija na Univerzitetu izaberu pravu budućnost za sebe. Pridružite nam se, mi gradimo budućnost! Izaberi UNMO!

Agromediteranski fakultet

Sjeverni logor bb, Mostar

Email. af@unmo.ba

Tel/Fax: 036 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba