Skip to the content

Najava predavanja "Zbrinjavanje organskog otpada” i “Dizajn naučnog istraživanja”

U periodu od 6.6.2022. do 10.06.2022. godine na Agromediteranskom fakultetu održat će se dva predavanja u organizaciji profesora Fakulteta za tropske nauke, Univerziteta Prirodnih nauka iz Praga, Češke, na temu "Zbrinjavanje organskog otpada”

Profesori iz Praga će studentima i široj javnosti pružiti više informacija šta je to sve organski otpad, kako zbrinuti organski otpad i koji su načini iskorištavanja organskog otpada. Prisutni će imati prililku da aktivno učestvuju u praktičnom dijelu predavanja.

Druga tema o kojoj će prisutni imati priliku čuti je “Dizajn naučnog istraživanja”, kroz koji se predavači osvrnuti na preglede i istraživanja literaturnih izvora, kako postaviti naučne hipoteze, kako uraditi kvalitetnu analizu podataka i kako ih predstaviti.

Na kraju će učesnici raditi praktično na dizajnu istraživanja.

Po završetku svi učesnici će dobiti certifikate o učešću.

Raspored predavanja:

  • Ponedjeljak 6.6.2022. sa početkom u 12:00 sati
  • Utorak 7.6.2022. sa početkom u 11:00 sati
  • Srijeda, četvrtak i petak 8.6.-10.6.2022. sa početkom u 10:00

Drugi dio aktivnosti se nastavlja u septembru mjesecu, kada će biti organizovano naredno predavanje na temu “Organska certifikacija proizvoda i hrane” od strane profesora sa Univerziteta iz Praga, ali će biti organizovano na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Univerziteta u Mostaru.

Na kraju godine planirane su dvije aktivnosti pod nazivom “Naučna konferencija za studente” i  tradicionalni događaj “Dan nauke”. Učešće u Konferenciji i Danu nauke mogu uzeti studenti tri fakulteta koji su partneri ovog projekta

Ovaj projekat je finansiran od strane Češke razvojne agencije, a partneri u projektu su Fakultet za tropske nauke, Univerziteta Prirodnih nauka iz Praga, Češke CULS, Agromediteranski fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Univerziteta u Mostaru.

Agromediteranski fakultet

Sjeverni logor bb, Mostar

Email. af@unmo.ba

Tel/Fax: 036 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba