Skip to the content

Otvorene su prijave za VIRAL hakaton

Ukoliko si student, imaš znanja i iskustva iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) i poljoprivrede i tim za koji smatraš da može da odgovori izazovu, evo prilike za tebe!

Hakaton će se održati u periodu od 20. do 22. maja 2021. u Banja Luci i trajaće neprekidno 48h, nakon čega će timovi svoja rješenja predstaviti pred stručnim žirijem.

Koja su pravila hakatona?

Na početku VIRAL hakatona, svim učesnicima će biti predstavljeni problemi za koje je potrebno da kreiraju rješenje, a u fokusu su dvije teme:

  • Optimizacija sistema navodnjavanja, uključujući specifičnosti pojedinih biljnih vrsta
  • Mjerenje učinkovitosti radne snage

VIRAL hakaton je namijenjen studentima Univerziteta u Banjoj Luci, Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Bijeljini, koji će se prijavljivati u timu, a potrebno je da ispune definisane kriterijume:

  • Svi članovi tima moraju biti studenti;
  • Najmanje jedan član tima mora biti student poljoprivrednog fakulteta/prehrambene tehnologije;
  • Najmanje jedan član tima mora biti student fakulteta za informacione tehnologije/elektrotehnike;
  • Maksimalan broj članova po timu je 4.

 

Svi zainteresovani studenti mogu da se prijave na ovom linku, a prvih 5 prijavljenih timova koji ispunjavaju gore navedene kriterijume, imaće priliku da učestvuju na VIRAL hakatonu!  Krajnji rok za prijave je 12. maj.

Svi učesnici i pobjednici hakatona će dobiti vrijedne nagrade!

Generalni pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske, a sponzori su kompanija Prointer ITSS i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH – Uprava za zaštitu bilja. Prijatelji hakatona su kompanija Agrimatco i ITAcademy.

 

Hakaton organizujemo kroz projekat VIRAL koji je finansiran sredstvima Evropske unije kroz Erasmus + program. Cilj projekta je da uveže i poboljša saradnju između fakulteta, studenata i poslovnog sektora kroz upotrebu IKT rješenja u poljoprivrednom sektoru. Pored Inovacionog centra Banja Luka, projekt implementiraju Univezitet u Banja Luci, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, IPC Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.

Agromediteranski fakultet

Sjeverni logor bb, Mostar

Email. af@unmo.ba

Tel/Fax: 036 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba