Skip to the content

Nagradni fond od 4000 KM kao poziv na prijavu na VIRAL hackathon

U petak, 21.5.2021. godine studenti Univerziteta Džemal Bijedić i Sveučilišta u Mostaru će u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka uvelike raditi na razvoju web, mobilnih ili desktop aplikacija i biti korak bliže osvajanju neke od nagrada koje čine nagradni fond ukupne vrijednosti od 4.000,00 KM! Zašto? Zato što će biti dijelom VIRAL hackathona, a, ako požurite, i vi možete biti dio ove priče!
Zašto se prijaviti?
Jedan od odgovora ste već pročitali – vrijedne nagrade očekuju najbolja rješenja za primjenu informacijskih tehnologija u poljoprivredi! Ipak, INTERA Tehnološki Park, Univerzitet Džemal Bijedić i Sveučilište u Mostaru pripremili su još niz razloga zbog kojih ne smijete propustiti ovu priliku. Na VIRAL hackathonu ćete imati 48 sati, od petka 21.5. do nedjelje, 23.5.2021. godine, za realizaciju svoje ideje, ali, ne brinite, na tom putu nećete biti sami – tijekom hackathona ćete na raspolaganju imati mentore iz svijeta programiranja, dizajna, elektronike, poljoprivrede, marketinga i drugih područja koji će vam pomoći u otklanjanju svih nedoumica. Na korištenje ćete dobiti i dodatnu opremu – arduino setove i drugu elektroniku kojom ćete moći testirati svoja rješenja. Imat ćete priliku čuti govornike koji će s vama podijeliti svoja iskustva, uključujući i ona o ostvarivanju odličnih rezultata na lokalnim i međunarodnim hackathonima te vas tako dodatno motivirati da date sve od sebe tijekom ove avanture. Sudjelovat ćete i na radionici prezentacijskih vještina na kojoj ćete naučiti kako samo par sati poslije zabljesnuti na pozornici i privući pažnju stručne komisije koja će izabrati najbolja rješenja. Ako izaberu baš vas, osvojit ćete neku od nagrada koju su za vas osigurala poduzeća Jaffa-komerc, Hepok, Mesna industrija Šišović, Business Academy, IT Academy i Sjemenarna. Osim što ćete učiti, surađivati i stvarati, INTERA Tehnološki Park obećava zabavu – FunZone će vam biti na raspolaganju kako biste razbili monotoniju i razbistrili glavu, a kutak za osvježenje, kojem su doprinijela poduzeća Leda, CoffeeHouse, Suncokret i restoran MM, učinit će vam ovo natjecanje još ugodnijim.
Kako se prijaviti?
Za početak, okupite tim koji zadovolja sljedeće uvjete:
  • Svi članovi tima moraju biti studenti;
  • Barem jedan član tima mora biti student poljoprivrednog fakulteta/prehrambene tehnologije;
  • Barem jedan član tima mora biti student fakulteta za informacijske tehnologije/elektrotehnike;
  • Maksimalan broj članova po timu je 4.
U drugom koraku ispunite obrazac na linku i zabilježite sljedeći vikend za najveću avanturu ovog prostora!
Nakon toga, dovoljno je da u petak, 21.5.2021. godine u 16h dođete u prostorije INTERA Tehnološkog Parka spremni na učenje, rad, zabavu i druženje. Oko dolaska se ne trebate brinuti – INTERA Tehnološki Park je osigurao besplatan taxi prijevoz za sve sudionike!
VIRAL hackathon se organizira kroz istoimeni projekt sufinanciran sredstvima Europske unije kroz Erasmus + program. Voditelj projekta VIRAL je Univerzitet u Banja Luci, a projekt provode Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.

Agromediteranski fakultet

Sjeverni logor bb, Mostar

Email. af@unmo.ba

Tel/Fax: 036 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba