Skip to the content

JAVNI POZIV "Jačanje proizvodnje trešnje u Hercegovini"

JAVNI POZIV


ZA UČEŠĆE U PROJEKTU JAČANJE PROZIVODNJE TREŠNJE U HERCEGOVINI (Strengthning of cherry production in Herzegovina) koji se implementira od strane Jaffa-Komerc d.o.o. i Njemačke vladine razvojne organizacije Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) a u okviru DEVELOPPP. de programa, finansiranog od strane Saveznog Ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) Savezne Republike Njemačke.


O projektu:
Projekat pod nazivom Jačanje proizvodnje trešnje u Hercegovini je trogodišnji projekat koji u svojoj suštini doprinosi razvoju strukturirane i ka tržištu orijetisane proizvodnje trešnje u regiji Hercegovine i to u općinama Mostar, Stolac, Čapljina, Ljubuški i Široki Brijeg. Kao lider na tržištu Jaffa-Komerc želi kroz ovaj projekat izgraditi formalnu kooperantsku strukturu od 50-100 manjih proizvođača sa iskustvom u poljoprivredi i voćarstvu.
U okviru projekta će odabranim kooperantima biti podijeljeno do 7500 dvogodišnjih sadnica trešnje (sorte Ferrovia i/ili Celeste) te se Jaffa-Komerc d.o.o. obavezuje na otkup trešanja proizvedenih u skladu sa zahtjevima stručnjaka angažiranih na projektu, što će biti regulisano posebnim ugovorom.


Poseban fokus u okviru projekta se stavlja i na izgradnju kapaciteta u smislu stručnih obuka i razmijenu iskustsva ali i praktičnog treninga i to prema zahtjevima Global GAP i Global Gap2 standarda za sve odabrane učesnike projketa i zainteresovane proizvođače.
Javni poziv je otvoren do 15.09. u 12:00 sati a potrebnu dokumentaciju dostavite lično u zatvorenoj koverti ili putem pošte na adresu:

Jaffa-Komerc d.o.o.

Dokumentacija za Javni poziv Jačanje proizvodnje trešnje u Hercegovini

88201 Blagaj-Mostar


ili pak putem maila na info1@jaffakomerc.com


Kriteriji za učešće:
1. Popunjen prijavni obrazac uključujući tražene priloge
2. Podnosilac zahtjeva mora biti državljanin Bosne i Hercegovine
3. Adresa prebivališta mora biti na području Hercegovačko-neretvanskog kantona ili Zapadno hercegovačkog katona
4. Minimalno 1 dulum (1000m2) zemljišta u svom vlasništvu ili na dugoročnu koncesiju od minimlano 15 godina.
5. Obezbjeđeno navodnjavanje zemljišta (provjera se vrši prilikom posjete komsije)
6. Popunjena izjava o spremnosti za učestvovanje u svim edukativnom projektnim aktivnostima ( u okviru obraca za prijavu)

Više informacija u prilogu:

Agromediteranski fakultet

Sjeverni logor bb, Mostar

Email. af@unmo.ba

Tel/Fax: 036 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba