Skip to the content

"ZELENI RECIKLAŽNI ZID" TEMA ZELENE PANORAME

Studenti master studija smjera Ekologija i upravljanje okolišom u poljoprivredi sa Agromediteranski fakultet Mostar - UNMO, Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, su u sklopu predmeta Urbana poljoprivreda, osmislili projekat pod nazivom "Zeleni zid".
U njegovoj realizaciji pod mentorstvom doc. dr. Alisa Hadžiabulić su učestvovali studenti: Maida Šafro, Lejla Behrem, Anis Mrgan, Amar Bajrović, Muhamed Garib, Lejla Begić i Mirza Kovačić.

Vrijednost ovog rješenja je prepoznata od strane stručne komisije na Danu nauke koji održan u decembru 2019. Na FAZ-u u Mostaru, a brojni portali u BiH, na čelu sa https://www.agroklub.ba/…/zeleni-zid-rjesenje-za-gra…/57385/ su prepoznali vrijednost ove priče.
Gledaoci emisije Zelena panorama, FTV-a su imali priliku u nedjelju 5.7.2020., da vide i čuju priču o ovoj maloj grupi mladih ljudi koji su napravili ekološki prihvatljivo rješenje za uzgoj korisnih biljaka u urbanom okruženju.

 

Aktivnosti vezane za izradu zelenog zida su nastale kao ideja koja je dio  projektnih aktivnosti u sklopu ERASMUS+ projekta „BUGI“ Western Balkans Urban Agriculture Initiative.

http://www.federalna.ba/…/…/325399/zelena-panorama-05072020…

Zahvaljujemo se federalna.ba!!!

#afunmo #af_unmo #greenwall

Agromediteranski fakultet

Sjeverni logor bb, Mostar

Email. af@unmo.ba

Tel/Fax: 036 571 388

Copyright © 2024 UNMO.ba