Summer school- “Processing of traditional foods and their quality”
U saradnji sa Sveučilištem u Mostaru, ove godine smo uključeni u projekat "Support of scientific and pedagogical activities at University of Mostar and University of Dzemal Bijedic", koji finanscira Češka razvojna agencija, a organizuje Češki univerzitet prirodnih nauka, Fakultet za tropske nauke. Projekat ima za cilj podizanje naučnih i pedagoških standarda na ove dvije institucije. U periodu od 23.09.-1.10.2019. održava se ljetna škola na Agronomskom i prehrambenom-tehnološkom fakultetu. U okviru planiranih aktivnosti održat će se radionica za akad. osoblje i zainteresirane studente (I, II i III ciklusa) obje institucije. Planirane aktivnosti su raspoređene na više dana, a obuhvataju:
- Osnovne laboratorijske vještine i dobra laboratorijska praksa
- Mikrobiologija hrane i mikrobiološke metode u laboratoriju
- Kvalitativni indikatori u određenim prehrambenim namirnicama
- Prerada tradicionalnih prehrambenih proizvoda –sušenjem
- Senzorska analiza hrane
Molimo sve zainteresovane da se jave na mail adrese: adrijana.filipovic@aptf.sum.ba ili alisa.hadziabulic@unmo.ba
Za navedene obuke će se dodjeljivati certifikati. Radujemo se vašem dolasku.
Sjeverni logor bb, Mostar
Email. af@unmo.ba
Tel/Fax: 036 571 388