Skip to the content

Meeting about Agrotourism potentials of Bosnia and Herzegovina held in Mostar

Od 15.4.2019. do 17.4.2019. godine na Agromediteranskom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru se održao radni sastanak koji je dio aktivnosti na ERASMUS+ projektu “ NEXT DESTINATION BALKANS: AGRITURISM LANDSCAPES DEVELOPMENT (LANDS). Na sastanku su se nastavile aktivnosti u vezi sa kreiranjem kurseva iz oblasti agroturizma, djelatnosti koja je zastupljena, ali i nedovoljno podržana u BiH.

Kursevi pokrivaju široke teme, od upravljanja agroturističkim subjektima, kreiranja specifičnih poslovnih planova, pa sve do radionica vezanih uz berbu voća, degustaciju poljoprivrednih proizvoda, podizanja povrtnjaka ili dizajniranja eksterijera i enterijera agroturističkih objekata.

Također, ovi specifični kursevi, osim što će biti će biti održani u vidu radionica, biće ponuđeni i preko učenja na daljinu za sve zainteresovane privrednike u agroturizmu. Posjetili smo dobre primjere agroturizma Ekocentar Blagaj i Jaffa komerc, i ovom prilikom se zahvaljujemo osoblju na susretljivosti i spremnosti da nam pokažu svoje potencijale.

 

https://www.bljesak.info/gospodarstvo/flash/u-mostaru-sastanak-o-agroturistickim-potencijalima-bih/269839

Agromediteranski fakultet

Sjeverni logor bb, Mostar

Email. af@unmo.ba

Tel/Fax: 036 571 388

Copyright © 2019 UNMO.ba