FAQ | Forum | Kalendar | Kontakti | Mapa stranice
Print verzija


Home
Fakultet
Nastavnici i saradnici
Međunarodna saradnja
Projekti
Naučni skupovi
Izdavačka djelatnost
I ciklus - dodiplomski studij
II ciklus - diplomski studij
Oglasna tabla
Raspored predavanja
Ispitni rokovi
Univerzitet Džemal Bijedić Mostar

apr
6

Poziv na Agronomijadu 2018

Obavještenja

    

 Studentski parlament Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu poziva studente našeg fakulteta  na tradicionalno druženje studenata svih fakulteta iz bivše Jugoslavije (Šumarski, Poljoprivredni, Biotehnički, Više škole itd.)

Studenti bi učestvovali u nadmetanju u raznim sportovima, kvizovima znanja i mnogim zanimljivim  takmičenjima. Glavni cilj je upoznavanje, druženje i nezaboravno iskustvo.

Ove godine Agronomijada će biti održana na Srebrnom Jezeru (Veliko Gradište) od 08.5.-12.05.

Organizacija je pripala Studentskom  parlamentu Šumarskog fakulteta u Beogradu.

Agronomijada predstavlja sportsko– naučno – zabavnu manifestaciju, na kojoj se svake godine u aprilu ili maju mjesecu okupi preko 1200 studenata, sa preko 18 poljoprivrednih i šumarskih fakulteta iz Bivše Jugoslavije. Tradicija Agronomijade duga je više od 30 godina i predstavlja jedinstvenu priliku, gdje se okupljaju studenti sa svih poljoprivrednih šumarskih fakulteta i viših škola iz bivše Jugoslavije, grade mreže novih prijateljstava, dobrosusjedskih odnosa, razmjenjuju iskustva i na kraju, ostvaruju kontakte koji im mogu biti od velike koristi u kasnijim profesionalnim angažmanima. Studenti se tokom 5 dana trajanja manifestacije nadmeću u 5 sportskih disciplina: fudbalu, košarci, odbojci, šahu i stonom tenisu. Također, studenti se nadmeću i u znanju u vidu kvizova znanja i u izlaganju naučnih radova, koje ocjenjuju profesori sa fakulteta učesnika Agronomijade. Na samom kraju, sabiraju se bodovi osvojeni na sportskim borilištima i bodovi osvojeni u znanju i proglašava se generalni pobjednik Agronomijade.


 

© 2008, Agromediteranski fakultet Mostar. Sva prava zadržana.